News
21 March, 2022

Embedded Conference Scandinavia kommer tillbaka – arrangeras digitalt

Liksom många andra evenemang de senaste två åren har Embedded Conference Scandinavia (ECS) skjutits upp och ställts in. Den 1 november i år är det äntligen dags för en av Europas största embeddedkonferenser att arrangeras igen, denna gång som en digital konferens under en dag.

— Vi väljer att göra ett digitalt arrangemang den här gången, dels för att tiderna har varit lite osäkra och vi vill säkerställa att det verkligen blir av, men främst för att så många som möjligt världen över ska kunna ta del av kunskapen som en sådan här konferens ger, säger Peter Björkholm, VD på Branschorganisationen Svensk Elektronik som står som arrangör för ECS.

ECS kommer att presentera ett exklusivt konferensspår och liksom tidigare år innehålla aktuella fokusområden som digitalisering, IoT, Cyber Security, Cyber-Physical Systems, AI och maskinlärning. Ett Call for Papers släpps i dagarna och talare är välkomna att skicka in förslag till programmet före den 1 juni. En konferenskommitté bestående av medlemmar från Branschorganisationen Svensk Elektronik kommer att sätta samman programmet under ledning av Mats Andersson som är ordförande i Embedded Technology-sektionen inom Svensk Elektronik.

— Det kommer att bli ett komprimerat men än mer kvalitativt program, säger Mats Andersson. – Vi kommer att kunna välja de allra bästa talarna inom de mest spännande områdena och självklart kommer vi att utse några riktigt vassa keynote-talare också, fortsätter han.

Konferensen kommer också att innehålla prisutdelningen av Swedish Embedded Award, tävlingen för som lyfter fram de mest innovativa lösningarna inom inbyggda system och IoT, som nu hålls för artonde året. I år kommer tävlingen endast öppnas upp för universitet/högskolor.

Om Embedded Conference Scandinavia:

ECS arrangerades för första gången 2006 och i år blir det den femtonde upplagan. Evenemanget har tidigare attraherat runt 1500 deltagare från 25 länder, ca 80 utställare, 60 talare i flertalet konferensspår, och anses vara en av Europas största embeddedkonferenser.

För vidare information, vänligen kontakta:

Mats Andersson

info@embeddedconference.com

+46 (0)70 108 09 03